 Po návratu druhý den se naše kuchařka necítila nejlépe, tak otec Nicolas (původem Ital) navrhl, že budeme vařit spolu. Mým úkolem bylo uvařit rýži a on uvaří omáčku. No, abych to jednoduše shrnula, z rýže byla spíše kaše. V Ghaně vaří rýži skoro každý den a umí ji uvařit úžasně, takže z mého pokusu nadšení nebyli. Přesto je krásné, jak si mě váží a snažili se nic nedat najevo a někteří ji jedli. Já však prohlédla jejich milosrdné snažení a v duchu jsem vděčná za toto gesto lásky. Otec odpoledne upekl pizzu a vše bylo úžasné. Další den se kuchařka vrátila a nikdo nic neříkal.
Ještě jsem zapomněla, otec potřeboval uvařit kuře a část vývaru použil na omáčku. Po vaření jsem neměla chuť jíst. Ale vzpomněla jsem si na zbytek vývaru. První polévka tady. Bratr Patrik to obdivoval a řekl, že to nikdy neměl a rád by ochutnal. Asi musím někdy uvařit kuřecí polévku. Nebo česnečku 🙂
Po návratu druhý den se naše kuchařka necítila nejlépe, tak otec Nicolas (původem Ital) navrhl, že budeme vařit spolu. Mým úkolem bylo uvařit rýži a on uvaří omáčku. No, abych to jednoduše shrnula, z rýže byla spíše kaše. V Ghaně vaří rýži skoro každý den a umí ji uvařit úžasně, takže z mého pokusu nadšení nebyli. Přesto je krásné, jak si mě váží a snažili se nic nedat najevo a někteří ji jedli. Já však prohlédla jejich milosrdné snažení a v duchu jsem vděčná za toto gesto lásky. Otec odpoledne upekl pizzu a vše bylo úžasné. Další den se kuchařka vrátila a nikdo nic neříkal.
Ještě jsem zapomněla, otec potřeboval uvařit kuře a část vývaru použil na omáčku. Po vaření jsem neměla chuť jíst. Ale vzpomněla jsem si na zbytek vývaru. První polévka tady. Bratr Patrik to obdivoval a řekl, že to nikdy neměl a rád by ochutnal. Asi musím někdy uvařit kuřecí polévku. Nebo česnečku 🙂

Petra Šmardová








